Kiadványaink

Varga László:
A rohanástól a lélek nyugalmáig

„Varga Lászlónak, a kaposvári Szent Imre templom plébánosának könyvét olvasva átélhetjük, milyen pontosan fordítja le régi és modern szentek meggyőződését mai hallgatójának nyelvére, biztosan választva meg minden kereszteződésben – ahol eltévedhetne – a helyes irányt. Bátorságot önt belénk, hogy üres kézzel merjünk odaállni Jézus elé.” (Nádai Fidél bencés)

Varga László:
A Főparancs

„Varga Lászlónak, a kaposvári Szent Imre templom plébánosának könyve kalandra hív bennünket. A megtérés kalandjára, hogy kiszabadítson bennünket a teljesítménykényszer lélekölő taposómalmából, hogy sokszor komor, merev Isten-képünkkel szemben a valódi Isten hihetetlen szabadságával és dinamizmusával találkozunk.”
(Vedres Csaba zeneszerző)

Lőrincz Sándor:

A gyújtogató plébános

„Isten segít abban, hogy a szolgálatomban is megtaláljam az egyetlen fontos nézőpontot: hogy néz ki egy helyzet, egy kapcsolat, egy találkozás vagy netán egy ügy Isten országa szempontjából. Arra késztet a Szentlélek, hogy mindent a valóságban szemléljek.”
(Varga László megyéspüpök)
A SZIA által korlátozott számban kiadott, most nem vásárolható könyv.

Füzeteink

Varga László:
Életünk szentmiséje

Mit várunk egy szentmisétől? Mire hív minket Isten, mit akar Ő adni nekünk? Miként lehet életünket, hétköznapjainkat összekapcsolni a legszentebb áldozattal? Hogyan válhat életté két szentmise között mindaz, amit a szentmisében megünneplünk? Ilyen és hasonló kérdésekre válaszol Varga László, a kaposvári Szent Imre templom plébánosa ebben a kötetében. Jelenleg kiadónknál nem elérhető, szeptember 20. után rendelhető lesz!

Varga László:
IMrE AZ EMBER

Varga László ebben a füzetében szeretné feléleszteni a reményt, szeretné kinyitni a szemünket egy olyan egységre, ami Szent Imrében öltött testet: egység a közéleti szereplés és a kereszténység között, a hit és a tettek, a házasság és a szüzesség, a lágy és a kemény, férfias erények között. Ezek egységére ma a magyar kereszténységnek óriási szüksége van

Varga László:
A Szentségimádás

„Nem csak önmagunk miatt megyünk szentségimádásra, nem csak a Jézussal való találkozás ajándékáért, hanem másokért, a Test többi tagjáért is. A szentségimádás szolgálat is. Közbenjárunk másokért, csendben odavisszük Jézus elé azokat, akik szükséget szenvednek, vagy akiket a szívünkbe zártunk. Az Ő szeretetébe helyezzük őket.” (Varga László megyéspüspök)